Nuffnang Ads

Friday, March 8, 2013

Teruskan Bergerak My Sweetheart..

Skarang, aku dah 5 bulan lebih.. atau lebih tepat lagi 23 minggu.  Mase aku checkup ari tu, dr tya aku. "Baby gerak ok?" . Aku pun ngan jujur cakap la aku tak tau macamne rase baby grak. N still kompius samada yang grak lam perut tu baby or angin je..

Dr pun trus cek perut aku untuk dengar heartbeat baby.  Tak lame pun nak cari heartbeat tu, bab Dr tu cekap kot.  Alhamdulillah, heart beat baby ku comel ni sangat bagus katenyer. 148 bpm.  Maknenyer baby ku ade.. huhu..

Pastu mase dengar ceramah PZM, die tya lagi, "dah 5 bulan dah rase baby grak? kalau belum, cepat2 g hospital yer. kite takut baby meninggal dalam kandungan.."  erk... biar betul. tadi mmg aku dengar jantung nyer, tapi still aku tak rase baby grak.. mmg cuak habis aku waktu tu.

Malamnyer, aku menggugel lagu2 tok merangsang baby bergerak.. Pas download, aku try tekapkan kat perut. N sangat2 amazing bile aku dapat rase akhirnyer baby aku grak.  Betul la kate orang, deria pertama baby adelah pendengaran.. Aku gtau en. Somi.  Die cakap pasni kite dendangkan ayat2 al-Quran lak kat die.. Hehe..

N, sampailah sekarang, aku dapat rase baby grak sangat aktif.  Tiap2 pagi mesti aku jage, kat opis around kul 9 pagi die grak2, tgahari, ptg, malam.. Sangat bahagie rase hati seorang ibu ni.. Aku tak sabar lak nak tunggu die tendang perut aku kuat2. Biar la sakit pun, janji ibu tau anak ibu sihat lam prut ibu ni.. =)

No comments:

Post a Comment

mY dEaR fOlLoWeRs.. LoVe U oLLs.. =)